Authentieke handgemaakte producten

Over ons

Daar zat ik opeens in 2014 samen met Doesjka, Bram en Yvonne in het prachtige Uruguay midden tussen de Gaucho’s op een Gaucho festival in Minas. De ongedwongen sfeer, de uitstraling van de Gaucho’s en de geur van heerlijke assado’s (vlees) gaf mij een bijzonder gevoel, dat ik nooit meer vergeet. Het was als of ik dertig jaar terug in de tijd was gegaan. Hier ontstond onze liefde voor de prachtige authentieke laarzen en alpargatas (espadrilles), die door jong en oud gedragen worden.

We hebben alle vier direct een paar laarzen aangeschaft. De prachtige stiksels aan de zijkant van de voet van de laars in combinatie met de lusjes aan de bovenkant gaven de laars een unieke uitstraling. Toen we de laars aantrokken waren we helemaal verkocht. De hak heeft de perfecte hoogte om er een hele dag op te kunnen lopen. Geen vermoeide, brandende voeten, blaren, knellende bandjes of zwikkende enkels meer. Integendeel, hoe langer je ze draagt hoe beter ze gaan zitten!

Het was gelijk duidelijk: dit was het moment dat we dachten ‘wat hebben we nodig en wat moeten we doen om deze prachtige Gaucho laarzen en alpargatas te importeren’. Het idee voor CharruaZ-estilo webshop was geboren. Onze producten worden door diverse families liefdevol en op traditionele en ambachtelijke wijze met de hand gemaakt; van prachtig leer en een zool met houten spijkers.

De verkoop doen we online en op bijzondere ambachtelijke markten. Daarnaast geloven we dat eerlijke handel de drive is achter duurzame economische ontwikkeling. Op deze manier leveren we samen een positieve en waardevolle bijdrage, zowel op cultureel als ook op sociaal maatschappelijk niveau.

Door mijn MBA opleiding kan ik mijn bedrijfsmatige en praktische kant volledig inzetten voor Charruaz-estilo, waarbij Yvonne met haar wetenschappelijke achtergrond overstijgend verbindingen kan leggen en een ster is in het netwerken. Doesjka is met haar creatieve brein degene die de styling verzorgt, op de hoogte is van de laatste modetrends en ons op het modieuze en creatieve vlak blijft voeden.

Wij hopen dat we iedereen die waarde hecht aan een combinatie van stoer, elegant en comfort een groot plezier doen met CharruaZ-estilo producten.

 

Vanaf 2005, bijna een decennia voor de lancering van CharruaZ-estilo –het bedrijf dat authentieke Uruguayaanse gaucho producten importeert– voelt Uruguay voor mij als thuis… Casa Ivoña.

Bram en ik hebben Uruguay in al z’n facetten leren kennen en waarderen; we zijn er getrouwd en voor mijn onderzoek naar mondgezondheid heb ik drie maanden in Uruguay gewoond. Jaarlijks maakten we verschillende korte tripjes door het binnenland. In 2009 hebben Bram en ik ten behoeve van de reis met de Beagle alle routes die Darwin heeft afgelegd, nagereisd. Het was in 2013 dat Bram en ik onverwacht een groots Gaucho festival, een lokaal georganiseerd festival met een parilla (een hele grote BBQ) meemaakten. Daar zag ik voor het eerst echte Gauchos met typische Gaucho laarzen op paarden en daar verorberde ik smakelijk verse rundvlees warm van het vuur in de natuur. Ik zag en proefde de traditionele sfeer van Uruguay en ik was zelf verkocht… en helemaal verknocht aan de zeer aardige mensen, hun producten en het land.

Uruguay is het best bewaarde geheim van Zuid Amerika!

 
Download de PDF Op zoek naar sporen van ‘el sabio’ Darwin.