Authentieke handgemaakte producten

CharruaZ-estilo product informatie en onderhoud

CharruaZ-estillo producten zijn authentieke ambachtelijke handgemaakte (= ‘hecho en Uruguay’) producten. De kleuren op de site kunnen dus licht verschillen van de producten die je bestelt. De zool van de Gaucho-laars is gemaakt van leder met houten spijkers. De zool is ge├»mpregneerd zodat deze water dicht is.

Het is heel belangrijk dat je de CharruaZ-estilo producten impregneert voordat je ze draagt.

Zo gaat je te werk:

Door de CharruaZ-estilo producten in te spuiten met een vuil en waterafstotende impregneerspray, maak je ze water- en vuilafstotend waardoor de producten beschermd zijn tegen invloeden als regen, sneeuw en waterplassen. Als je de laars en/of espadrille veelvuldig draagt, is het raadzaam om deze geregeld te impregneren (bijvoorbeeld na 8 à 10 keer dragen). Vooral in de winter is het belangrijk de CharruaZ-estilo producten water- en vuilafstotend te houden. Let er wel altijd op dat de laars en/of espadrille droog en zuiver zijn voordat je ze inspuit met een impregneerspray. Anders kun je vlekken of kleurverschillen veroorzaken.

Maak je CharruaZ-estilo product direct schoon nadat deze met vuil in aanraking is gekomen. Volg de volgende stappen om je Gaucho-laars en/of Gaucho-espadrille schoon te maken:

  • Verwijder grof vuil eerst en gebruik een zachte borstel
  • Gebruik lauw water.
  • Neem een spons, een stuk stof of een zachte borstel en gebruik water om de vuile plekken schoon te maken.
  • Laat de laars en/of espadrille drogen op kamertemperatuur.
  • Herhaal deze stappen om hardnekkige vlekken te verwijderen.

We raden niet aan om andere schoonmaakmethoden te gebruiken, zoals wasmachines of andere apparaten waarbij de CharruaZ-estilo producten aan grote hoeveelheden water worden blootgesteld. Daarnaast raden wij af om apparaten te gebruiken waarbij onze CharruaZ-estilo producten worden blootgesteld aan extreme hitte, bleek of andere chemische bestandsdelen, of al het andere behalve de componenten zoals hier boven beschreven.